Followers

Monday, May 17, 2010

Ya Allah, malam tadi nak di buat cerita tak dapat tidur, sama macam sebelumnya, tapi semalam kan di sebabkan tak ada kerja, kemas la almari buku, selak punya selak jumpa buku log PBSMM masa sekolah menengah..
 Baca buku tu geli hati, de nama pelajar sakit masa bertugas dan masa kat dalam bilik rawatan. lepas tu terjumpa la pulak gambar masa PBSM dulu...

Teringat la pulak masa kami semua join kelab ney dulu tak ramai orang melayu dan cina, cina 2 orang je pastu melayu tak sampai 20 orang, hahah lawak kan? kalau nak tau dulu PBSM ney dikuasai oleh orang india sebab Guru Penasihatnya india so ramai la cikgu dan pelajar tak suka dengan kelab ney.

Masa kami mula - mula masuk form1 junior of the school kononnya skema, hahah masa ney la kami melibatkan diri secara berani dan drastiknya menyertai kelab PBSM ney. Titik tolak terkenalnya kami bermula disini, aktiviti PBSM berjalan dengan begitu aktif dan banyak mewakili kelab dan sekolah.

Orang selalu pandang rendah pada kemampuan kami tapi kami tak peduli, kami dengan cara kami. Walaupun majoritinya pelajar india, kami tidak disisihkan malah kami diberikan keutamaan, setiap aktiviti kami sertai, hubungan kami di dalam kelab juga amat akrab dan serasi, mudah bila bertugas sangat seronok. Tingkatan 5 Guru Penasihat melayu mula dimasukkan, kini dengar cerita yang menyertai kelab kami itu hanyalah pelajar india, namun baru - baru ini mas pergi sekolah betapa terharu dan gembiranya ada junior dari kelab itu masih mengenali mas hahah bagusla dye dah jadi komander, sabtu lepas mereka bertanding bagi lelaki di Sekolah Taman Melawati, keputusannya? nanti la tunggu mas tanya adeq mas hahah

Ya Allah, rindunye kat kawan - kawan kem kebangsaan PBSMM masa kat upm serdang. Rindu sangat - sangat, dah la tak contact, tak ada contact number pown.. Harap - harap korang sihat semuanya.. Kalau la ada PBSMM nak wat gather ajak la mas, mas nak ikowt lagi. Rindu nak tolong orang sebab kalau dulu lepas rawat orang dorang mesti senyum lepas tu kata terima kasih ya. Seronok tengok dorang senyum tak sakit lagi. Rasa macam  diri ney dihargai gitue hehek ;))

2 comments:

ZiErWa zAiNaL said...

teringt adik sy yang dulu juga pbsm..
teringt gak betapa die semangtnye berkawad..hehe

m@s2r@~mi@ said...

zierwa zainal:
hehek bukan kawad jew, tapi banyak kemahiran masa join team PBSM, lau join aktiviti PBSMM ag best huhuu
sebab akademik je pown bosan gak kan so berpersatuan la, hehek thanx 4 the komen, hehek